söndag 30 oktober 2016

Brunch at Greasy Spoon


Igår hade jag och Pontus en vi-dag tillsammans. Vi började med att åka in till stan och vaccinera oss inför Kambodjaresan - jag har nu tagit min sista hepatit A+B dos! 
Därefter gick vi på lamp-jakt. Även om vi bor i en etta tycker jag det är oerhört viktigt med mys-belysning, vilket skapas genom flera och mindre ljuskällor. Alltså typ smålampor som hänger i fönstret, en golvlampa i ett hörn här, en bordslampa där och en där och en tredje där... Vi har även sedan en längre tid behövt en till taklampa, vilket gör sig påmint särskilt nu på hösten när mörkret faller på.
Det blev två lampor: en golvlampa/läslampa av enklare modell och en taklampa. Särskilt kär är jag i taklampan, udda nog eftersom jag egentligen ville köpa smålampor. Taklampan är en spotlight, men ingen "vanlig" modell som man tänker sig när man hör spotlight (eller iallafall gör inte jag det), ska visa er bilder så snart lamporna är hemfraktade och monterade! 
Efter lamp-inköpen åkte vi till Odenplan för att bruncha på Greasy Spoon som öppnade upp sin restaurang för nån månad sedan. Jag beställde in en smashed avocado toast på surdegsbröd och la till bacon och pocherat ägg (hur fint var det pocherade ägget?! Ni ser det på bilderna, den vita lilla snöbollen), Pontus tog deras färdiga brunch-tallrik, vi beställde varsitt glas med äpple- och ingefärajuice och delade på en blueberry Scoth pancakes med mascarpone. Allt var väldigt gott men jag måste säga att jag ätit både godare avokado mackor (bästa på Greta's hos Haymarket) och att jag ändå föredrar American pancakes före Scoth (bästa varianten jag ätit hittills är på Strandvägen Ett). Men Greasy Spoon är värt ett besök och jag kan tänka mig att komma tillbaka, bara dom gör något åt väntetiden på bord... 
Plus: stor frukost- och brunchmeny. Minus: väntetiden... Vi kom dit vid halv tre och fick vänta i 45 minuter på bord (dom tar inga bordsbokningar). Seriöst alldeles för lång väntetid, vet inte om jag tycker väntetiden är värd maten nu i efterhand när jag testat det, då är det bättre att gå någon annanstans om ni frågar mig - det finns bättre ställen att äta brunch på. 


// Yesterday me and Pontus hade a date-day. We started by heading in to the city and get or shot of vaccine for the Cambodia travel. Finally I'm all done with mine, Pontus has two more to go. 
After that we went on a hunt for lamps. We are in need for one lamp to hang in the middle of the apartment, in the ceiling, although I think it's more important creating a soft, cozy lighting at home, especially during wintertime. So we bought to lamps: one for the ceiling and one floorbased lamp. As soon as they are delivered and up I'll post pics here on the blog. 
Later we went for brunch at Greasy Spoon. They recently opened up a second place, near Odenplan, and I've been dying to try it out since I heard so much about the place. I had their smashed avocado on sourdough bread, added bacon and a poached egg (how lovely does the poached egg look by the way?! Like a fluffy snowball and it was so delicious) and for dessert me and Pontus shared some blueberry Scoth pancakes. Although it was all very good I must say I had better avocado toasts (the best one so far at Greta's by Haymarket Scandic) and pancakes (I do prefer American pancakes) and that Greasy Spoon didn't quite live up to my expectations. It's all very "hip" and "in" since it's new. But we had to wait 45 minutes for a table and that is far too long for a breakfast and brunch place. No, there are better places to go for brunch than Greasy Spoon if you ask me but it was okay and I don't mind going back there again of the waiting time for a table is quite less. 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar